dijous, 16 d’octubre del 2014

Un viatge ‘Hacia el sol de medianoche’

-¿Tú sabes lo que es el coraje?
-Hacer todas esas cosas que no quieres hacer porque te dan un miedo que te cagas. Seguramente porque son peligrosas que te cagas.
[...]
- No. El coraje no tiene nada que ver con lo que haces. El coraje consiste en ser fiel a tu corazón. Coraje viene de 'coeur'. 'Coeur' significa corazón.
[...]
- Coraje significa ser fiel a uno mismo de todo corazón. Contar la propia historia con el corazón.

I coratge és el que té la Catrina Davies a l'hora d'agafar una vella furgoneta groga i recórrer Europa, només amb el seu violoncel, per poder veure el sol de mitjanit a l'altre extrem del continent, a Nordkapp, Noruega. 

Arran de la mort d'un amic i un trencament amorós, la Catrina decideix fugir de la seva Cornualles natal i complir un somni. Veure fins on és capaç i assaborir la llibertat. Una llibertat que ha de mantenir fent de músic als carrers de les diferents ciutats que visita, on viurà experiències inversemblants i coneixerà gent de tot tipus, però que sobretot li faran (i també al lector) tornar a creure en la bondat humana.

Basada en una història real i escrita per la mateixa protagonista, Hacia el sol de Medianoche (The Ribbons are for Fearlesness en el seu títol original) és una d’aquelles històries de superació emocional que de tant en tant venen de gust llegir. Imprescindible per aquells que han somiat en deixar de banda la rutina i la zona de confort per anar a veure món i descobrir experiències. És, sobretot, una al·legoria al Carpe Diem.

Un èxit al Regne Unit que a Espanya ha arribat aquest octubre de les mans d’Ediciones Urano en castellà i, tot apunta, que també es traduirà en altres llengües. Una història que possiblement es porti a la pantalla per algun productor independent i captivi als amants de Hacia rutes salvajes (Into the Wild) o En la carretera (On the road).

Un viatge de més d’onze mil quilòmetres que es pot llegir acompanyat de la banda sonora que la mateixa Catrina, autora i protagonista de la història, ha compost especialment per seduir al lector. I ho aconsegueix. Tot es tracta de deixar-se portar i, sobretot, somiar desperts.


Des d’aquest enllaç podreu escoltar les cançons: http://catrinadavies.co.uk/ribbonsep/